5 jablek
4 lžíce tekutého medu
200 g smetany ke šlehání
250 g mascarpone
1 hrst najemno nasekaných pistáciových oříšků
Jablka omyjeme a 4 nakrájíme na menší kousky. Dáme je do kastrolu, přilijeme asi 100 ml vody a rozvaříme je doměkka. Poté je rozmixujeme na hladký krém, do kterého zašleháme 2 lžíce medu. Směs necháme vychladnout.Mezitím ušleháme smetanu dotuha a jemně do ní vidličkou zapracujeme mascarpone a zbylý med. Když zůstanou menší hrudky, vůbec to nevadí.Zbylé jablko nakrájíme na malé kostičky, ty dáme do skleniček, na ně naneseme smetanový krém a nakonec vše lžící zalijeme jablečnou směsí.Dezert ozdobíme nasekanými pistáciovými oříšky a můžeme ihned podávat.
Autor: poslirecept | |
Datum vložení: 29.11.2024 08:00 |
Domácí vánočka | |
Tvarohová štola | |
Vánoční tvarohová štola | |
Vánočka Moniky Absolonové | |
Čokoládová poleva od... | |
Chutné vafle | |
Nadýchaný hrnečkový perník | |
Bílková poleva na perníčky | |
Máslový krém na vánoční... | |
Štafetky |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz